Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/kook-college.nl/httpdocs/includes/common.php on line 10 Kook College Martien van Dingenen
TOP

>RECEPT

3 bereidingen van gegratineerde oesters



Gegratineerde oesters met kaas

Benodigheden:
4 oesters creuses middel
halve eetlepel gehakte peterselie 
peper
cayennepeper
teentje fijngesneden knoflook
1 sjalot
jong belegen kaas geraspt
50 gram roomboter

Bereidingswijze:
Steek de oesters open en vang het vocht op in een schaaltje. 
Steek vervolgens de oester los en leg ze weer terug in de schelp. Doe er vervolgens wat oestervocht op en een beetje versgemalen peper, nootmuskaat, cayennepeper, knoflook, fijngesneden sjalot en gehakte peterselie.
Doe er vervolgens wat geraspte jong belegen kaas en gesmolten boter overheen en plaats ze op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Gratineer de oesters in ongeveer 8 minuten lichtbruin.

Gegratineerde oesters met Japanse Soya

Benodigheden:
4 oesters
panko kruim
1 bosuitje
1 eetlepel gehakte peterselie
sap van een halve limoen
1 theelepel kikkoman soyasaus
1/4 rode peper ragfijn gesneden
20 g roomboter

Bereidingswijze: 
Verwarm de grill op de hoogste stand. Open de oesters zoals hierboven omschreven en zet ze op een bakplaat. Ondersteun ze eventueel met aluminium folie. Meng het panko kruim met de bosui, rode peper en peterselie. Besprenkel de oesters met het limoensap en de sojasaus. Strooi daarna het broodkruim mengsel over de oesters en leg daarop een klontje roomboter. Zet alles onder de hete grill en laat de oesters in ongeveer 4 minuten bruin gratineren. 

Gegratineerde oesters met Champagne sabayonne

Benodigheden:
4 oesters
2 eidooiers of 70 gram
1 dl mousserende wijn
50 ml lobbig geslagen ongezoete room
50 g roomboter geklaard
2 sjalotjes ragfijn gesnipperd
300 g hollandse spinazie blaadjes
boter om in te bakken. 

Bereidingswijze:
Smelt de roomboter en laat even staan zodat de witte deeltjes naar de bodem van pan zakken. Steek de oesters open zoals in het vorige recept omschreven.
Vang het vocht uit de oester op dit is straks voor in de saus. Klop voor de saus de eidooiers met het oestervocht en de champagne au bain marie tot een stevig schuim. Voeg al kloppen de geslagen room toe en de gesmolten geklaarde boter. Zet de sjalotten aan in wat boter in een wok. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel uitlekken en verdeel het dan over de schelpen. Leg er 1 oester op en bedruppel het met sabayonne, laat vervolgens de oester onder de grill gratineren.



Terug
HOME
facebook