Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/kook-college.nl/httpdocs/includes/common.php on line 10 Kook College Martien van Dingenen
TOP

>RECEPT

Paupiettes van tongschar, gamba en schaaldierensaus



Paupiettes van Tongschar en gamba en schaaldierensaus. 
4 personen.

Benodigheden:
4 tongscharfilets
120 g gamba's 
60 g creme fraiche
ongeveer 2 eetlepels ongezoete room
2 eetlepels eiwit
peper en zout

Bereidingswijze:
Maal de gamba's fijn in de keukenmachine. 
Doe de gamba massa in een passende mengkom en zet deze in een kom gevuld met ijs.
Spatel nu de eiwit door de gamba massa.
Meng nu ook de creme fraiche door het mengsel. 
Sla de room op tot yoghurtdikte en spatel dit door de gambavulling.
Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de tongscharfilets met peper en zout.
Leg deze met de huidkant naar boven in de lengte voor u neer. 
Bestrijk de filets nu met een dunne laag farce.
Rol de filets op en rol ze daarna strak in het plastic folie.
Verwarm water in een passende pan tot ongeveer 90 graden en leg de rolletjes hierin. 
Pocheer deze nu gaar (ongeveer 8 tot 10 minuten)
De rolletjes moeten tijdens het pocheren onder water staan. 

Men kan ze ook in de steamer pocheren op 80 graden ongeveer 8 minuten.


Terug
HOME
facebook