Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/kook-college.nl/httpdocs/includes/common.php on line 10 Kook College Martien van Dingenen
TOP

>RECEPT

Tartaar van Hollandse nieuwe



Tartaar van Hollandse nieuwe

Benodigheden:
1 haring
2 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel fijngesneden bieslook
zwarte peper
1 takje dille fijngesneden

Bereidingswijze:
Snijd de harin in fijne blokjes en meng deze met de rest van de ingredienten. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. 

Geconfijte Oirschotse tomaatjes:

Bereidingswijze: 
Neem de tomaatjes en ontdoe ze van het steeltje. 
Prik nu met een mesje in elke tomaat zodat er in elk een klein sneetje zit. Neem nu een ovenschaal en verdeel er de tomaatjes in. Voeg nu olijfolie toe tot de tomaatjes net onderstaan. Voeg nu een teentje knoflook, takje thijm, takje rozemarijn, peper, zout en 2 blaadjes laurier toe. 
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 80 graden en gaar de tomaatjes nu zo lang tot ze iets beginnen te rimpelen en zacht worden. Laat ze in de olie afkoelen. (de olie is nu ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een dressing)


Terug
HOME
facebook